החופש הגדול הוא זמן שבו הילדים שוברים קצת את המסגרת, וזה מובן: זו ההזדמנות שלהם ליהנות מחופשה ארוכה, אמיתית ונטולת דאגות, שלא ממש מזכירה את שגרת היום-יום שלהם ובדרך כלל גם הרבה יותר כיפית. אז הם הולכים לישון יותר מאוחר, רואים קצת יותר טלוויזיה מהרצוי ואוכלים חטיפים וממתקים שלרוב לא נכללים בתזונה היומית השגרתית שלהם.
עד כאן הכול טוב ויפה, אבל מה עושים כשהחופש הגדול אוטוטו נגמר וצריך להתכונן לחזרה לגנים ולבתי הספר? אספנו לכם 5 טיפים שיסייעו לכם להחזיר את השגרה לבית, לקראת החזרה לשגרה מחוץ לבית, ויהפכו את הבוקר של ה-1 בספטמבר לטוב יותר עבור כולם.
תקדימו את המאוחר: לצאת מהשגרה זה די קל, אבל לחזור? קצת פחות. לכן, אל תחכו עד ה-31 באוגוסט, ונסו להחזיר אותם בהדרגה לשגרה מספר ימים קודם לכן. למשל, תתחילו בהקדמת שעת ההשכבה, הנחלת שגרת ארוחות מסודרות וצמצום הדרגתי של החשיפה למסכים. ושיהיה בהצלחה (בעיקר עם הסעיף האחרון).
תיזמו מפגשים: בחופש הגדול נוטים לבלות יותר עם המשפחה ופחות עם החברים, אותם רואים אחת לכמה ימים אם בכלל. על מנת לאפשר להם לחזור למסגרת עם ביטחון עצמי, תיזמו מפגש עם חברים מהגן או מבית הספר בשבוע שלפני ותסייעו להם לשבור את הקרח של החופשה.
תייצרו היכרות מחודשת: ייתכן והילדים שלכם עומדים להתחיל מסגרת חדשה, למשל עולים לכיתה א' או עוברים מגן פרטי לגן עירייה, אבל גם אם לא – מומלץ לעשות לילדים היכרות חדשה או מחודשת עם הגן/בית הספר, כדי להזכיר להם לאן הם יילכו ב-1 בספטמבר. אז אל תתעצלו, קחו אותם לטיול קצר באזור (אפשר גם עם הרכב) ודברו איתם בפתיחות על השינוי המתקרב.
תהיו חיוביים: ילדים אוהבים שמגייסים אותם למשימות ומכינים אותם לקראת מה שצפוי לקרות, אז קחו חלק פעיל בחוויה ותחצינו את ההתלהבות שלכם לקראת החזרה לשגרה. וכן, אנחנו מדברים על התלהבות אותנטית כזו (כי זה באמת משמח), שתדביק גם את הילדים ותעמעם את ה"באסה" מכך שהחופש נגמר.
תקדישו זמן: גם אם סיימתם עם כל ההכנות לקראת תחילת השנה, חשוב שתפנו זמן לשיחה משפחתית בערב שלפני, שתרגיע ותפיג חששות. אפשר להזכיר להם את הדברים החיוביים שמחכים להם מחר, כגון חברים מוכרים או מורה אהובה, וזאת מבלי להתעלם כמובן מהחששות הטבעיים שלהם. כי גם להם יש מקום.
ותרשו לנו לתת לכם עצה אחת נוספת: ייתכן והחזרה לשגרה תהיה קצת קשה גם בימים שלאחר ה-1 בספטמבר. לכן, חשוב שתפנו זמן אקסטרה גם בשבוע הראשון, כדי להקשיב, לתווך ולהכיל את החוויה שלהם, וכמובן להבטיח שהחזרה לשגרה תעבור בצורה הכי טובה וכיפית שיש.