חומרים להכנת 16 מאפינס
1.5
כוסות ברנפלקס
1
כוס חלב
3
ביצים
1
כוס סוכר
1/2
כוס שמן קנולה
2
גזרים בינוניים מגורדים דק
2
כוסות קמח (לבן או כוסמין)
1
כפית אבקת אפייה
1/2
כפית סודה לשתייה
1/2
כפית מלח
1/2
כוס ברנפלקס שבור לקישוט
אופן ההכנה
- משרים את הברנפלקס בחלב למשך חצי שעה. בנתיים מקציפים היטב את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח. מוסיפי בזרזיף עדין את השמן עד שהוא נטמע בתערובת. מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים.
- סוחטים היטב את הברנפלקס מהחלב ומוסיפים אותו לבלילה עם הגזר.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מרפדים תבנית מאפינס במנז'טים.
- בקערה נפרדת מנפים את הקמח, מוסיפים אבקת אפייה, סודה לשתייה מלח וקינמון ומערבבים.
- מאחדים בין התערובת הרטובה ליבשה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (זהירות לא לערבב יותר מידי).
- מעבירים את התערובת לתבנית מאפינס, ממלאים עד ל3/4 גובה. אופים למשך 25 דקות עד שקיסם שמוכנס למרכז המאפינס יוצא עם פירורים עדינים.