גם מי שפחות עוקב אחר חדשות ואקטואליה, ודאי שמע על השינוי שיתרחש בקרוב בסימון התזונתי של מוצרי המזון ועל נושא המדבקות האדומות. מדובר במהלך מבורך המגביר את השקיפות בין יצרני המזון והצרכנים וכן את מודעות הצרכנים לגבי הפרופיל התזונתי של המזון אותו הם צורכים.
אם הצלחתם להתבלבל מכל מה ששמעתם עד כה בנושא, אתם לא לבד. בדיוק לשם מטרה זו, ריכזנו עבורכם את כל המידע הרלוונטי, כך שגם אתם תוכלו לעשות את הבחירה הנכונה עבורכם.
אז בואו נעשה קצת סדר:
מה הולך לקרות?
מוצרי מזון ארוזים מראש המכילים סוכר, נתרן ושומן רווי בכמות גבוהה יסומנו בסימון בצבע אדום בחזית האריזה.
מתי זה יקרה?
בשלב הראשון בינואר 2020 (עבור מוצר שיוצר או יובא החל מ-1.1.20), כאשר בינואר 2021 ייכנס לתוקף השלב השני עם סף נמוך יותר עבור סוכר, נתרן ושומן רווי.
אילו מוצרים יקבלו סימון אדום החל מינואר 2020?
– מוצרים אשר יכילו יותר מ-500 מ"ג נתרן ל-100 גרם מזון מוצק, או יותר מ-400 מ"ג גרם נתרן ל-100 מ"ל מזון נוזלי.
– מוצרים אשר יכילו סך סוכרים של יותר מ-13.5 גרם ל-100 גרם מוצר מוצק, או סך סוכרים של יותר מ-5 גרם ל-100 מ"ל מזון נוזלי.
– מוצרים אשר יכילו יותר מ- 5 גרם חומצות שומן רוויות ל-100 גרם מזון מוצק, או יותר מ-3 גרם חומצות שומן רוויות ל-100 מ"ל מזון נוזלי.
בין היתר, ישתנו עוד:
- סדר פירוט הערכים התזונתיים בטבלת הסימון התזונתי.
- תכולת הסיבים התזונתיים תסומן בנפרד מכמות הפחמימות.
- סימון של כמות כפיות הסוכר ל 100 גר' .
סימון כפיות הסוכר בטבלת הסימון התזונתי, הוא כאמור, דרישה חדשה. ואולם, תלמה, אשר רואה חשיבות גדולה בשקיפות מלאה מול צרכניה, מסמנת עוד משנת 2016, בנוסף לסימון כפיות הסוכר בטבלה התזונתית, גם את מספר כפיות הסוכר למנה בחזית אריזות דגני הבוקר במקום בולט וברור.
נוכל לסכם ולומר כי תלמה תמשיך ללוות את צרכניה ולייצר עבורם מוצרים התואמים את המלצות התזונה העדכניות. כל זאת כאמור מבלי לפגוע בטעם המוכר והאהוב ותוך שמירה על שקיפות מלאה מול קהל הצרכנים. בכך מעניקה תלמה לצרכניה חווית צריכה טעימה ומאוזנת.